• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
  • Przejdź do drugiego paska bocznego
☰
✖

Go4taste Blog

Idź do sklepu

Drugi sidebar

O surowcach

  • Bakalie
  • Cukier
  • Częste pytania
  • Herbaty
  • Kasze
  • Kawa
  • Mąki
  • Miody i syropy
  • Oleje
  • Orzechy
  • Owoce liofilizowane
  • Owoce suszone
  • Pestki i nasiona
  • Przyprawy
  • Ryże
  • Superfoods
  • Suplementy diety
  • Witaminy i minerały

Wyszukiwarka

Zaproponowane posty

Herbata z liści morwy – jak działa i jak przygotować?

Herbata z liści morwy białej jest od wieków jednym z podstawowych napojów zdrowotnych w medycynie ...

Czytaj więcej

Jesteś tutaj: Home / Częste pytania / Jak uprażyć orzeszki piniowe?

28 sierpnia 2018

Jak uprażyć orzeszki piniowe?

orzeszki piniowe w misce i rozsypane obok na jutowej ściereczce

Wystarczy wrzucić je na dobrze rozgrzaną patelnię, ale bez dodawania tłuszczu. Orzechy będą gotowe,  gdy wyczujemy charakterystyczny i przyjemny orzechowy zapach. Prażenie trwa nie więcej niż minutę.
Pinole mogą się szybko przypalić, dlatego warto od czasu do czasu je zamieszać. Prawidłowo prażone  orzechy pinii powinny mieć niezmieniony kolor, ale przyjemny zapach.

Prażenie orzeszków piniowych wydobywa jeszcze bardziej intensywny smak orzechów i sprawia, że stają się chrupkie.

Zobacz też: Orzeszki piniowe i ich właściwości.


Opakowanie Go4Taste

Orzeszki piniowe, naturalne - 200g – cena : 30,00 zł

Orzeszki piniowe, naturalne - 100g – cena : 18,00 zł

Kup orzeszki piniowe sklep go4taste

Powiązane wpisy

W kategorii:Częste pytania

Pierwszy Sidebar

Promowany produkt

Orzeszki piniowe, naturalne - 200g
Orzeszki piniowe, naturalne - 200g
30,00 zł
Kup w sklepie Kup

Copyright© 2025 · Brunch Pro by Feast Design Co.