• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego
  • Przejdź do drugiego paska bocznego
☰
✖

Go4taste Blog

Idź do sklepu

Drugi sidebar

O surowcach

  • Bakalie
  • Cukier
  • Częste pytania
  • Herbaty
  • Kasze
  • Kawa
  • Mąki
  • Miody i syropy
  • Oleje
  • Orzechy
  • Owoce liofilizowane
  • Owoce suszone
  • Pestki i nasiona
  • Przyprawy
  • Ryże
  • Superfoods
  • Suplementy diety
  • Witaminy i minerały

Wyszukiwarka

Zaproponowane posty

orzechy pekan w skorupkach

Antyoksydanty w żywności – gdzie najwięcej?

Antyoksydanty to ostatnio modne hasło. Występują w wielu artykułach w prasie i internecie, ale także ...

Czytaj więcej

Jesteś tutaj: Home / Częste pytania / Dlaczego kasza jaglana jest gorzka?

28 sierpnia 2018

Dlaczego kasza jaglana jest gorzka?

ugotowana kasza jaglana w naczyniu i świeżą dynią obok

Kasza jaglana zawiera znaczną ilość tłuszczu, ale przechowywana w normalnych warunkach ma naturalny i bardzo delikatny posmak goryczki. Jeżeli chcemy go zlikwidować, wystarczy przepłukać ziarna w gorącej wodzie, a gdy wyschną podprażyć na patelni. Złe warunki przechowywania sprawiają, że wspomniany wcześniej tłuszcz jełczeje. W takiej sytuacji kasza jaglana będzie miała wyczuwalny bardzo gorzki smak i nie będzie nadawała się do spożycia.

Zobacz też: Dlaczego płuczemy kaszę jaglaną?


Opakowanie Go4Taste

Kasza jaglana, wyraźny smak z Lubelszczyzny - 1kg – cena : 9,00 zł

Kup kasza jaglana sklep go4taste

Powiązane wpisy

W kategorii:Częste pytania

Pierwszy Sidebar

Promowany produkt

Kasza jaglana, wyraźny smak z Lubelszczyzny - 1kg
Kasza jaglana, wyraźny smak z Lubelszczyzny - 1kg
9,00 zł
Kup w sklepie Kup

Copyright© 2025 · Brunch Pro by Feast Design Co.