• Wegańskie pesto z orzechami nerkowca

    Kremowe pesto gotowe w zaledwie kilka minut. Idealnie pasuje do dań z makaronem.

    Składniki

    porcja: 4 osoby

    • - 2 pęczki świeżej bazylii
    • - 1 ząbek czosnku
    • - 60 g orzechów nerkowca
    • - 150 ml oliwy z oliwek
    • - 1 kwiat soli morskiej

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Bardzo łatwe 
    Przygotowanie: 15 minut
    Całkowity czas: 15 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Umyć bazylię. Umieścić liście bazylii w blenderze.

    Etap 2

    Dodać orzechy nerkowca i czosnek, oliwę z oliwek oraz sól.

    Etap 3

    Zmiksować wszystko razem.

    Etap 4

    Przełożyć do słoika.

    Etap 5

    Przechowywać w chłodnym miejscu.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_pesto-vegan-aux-noix-de-cajou_345186.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć