Kremowe pesto gotowe w zaledwie kilka minut. Idealnie pasuje do dań z makaronem.
Składniki
porcja: 4 osoby
- - 2 pęczki świeżej bazylii
- - 1 ząbek czosnku
- - 60 g orzechów nerkowca
- - 150 ml oliwy z oliwek
- - 1 kwiat soli morskiej
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Bardzo łatwe
Przygotowanie: 15 minut
Całkowity czas: 15 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Umyć bazylię. Umieścić liście bazylii w blenderze.
Etap 2
Dodać orzechy nerkowca i czosnek, oliwę z oliwek oraz sól.
Etap 3
Zmiksować wszystko razem.
Etap 4
Przełożyć do słoika.
Etap 5
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_pesto-vegan-aux-noix-de-cajou_345186.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka