Prosty przepis dla wszystkich miłośników kuchni chińskiej — łatwe w przyrządzeniu i niewymagające wielu składników smażone mięso wieprzowe z orzechami nerkowca.
Składniki
porcja: 2 osoby
- - 100 g orzechów nerkowca
- - 100 g mięsa wieprzowego
- - 1 marchewka
- - 1 ogórek
- - sól
- - olej do smażenia
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 10 minut
Całkowity czas: 15 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Pokrój mięso w grubszą kostkę
Etap 2
Pokrojony w kostkę ogórka i marchewkę.
Etap 3
Rozgrzej olej w woku, wsyp orzechy nerkowca i podsmaż je kilka minut aż lekko się zrumienią. Następnie ściągnij orzechy z patelni.
Etap 4
Do woka wrzuć marchewkę i ogórka i ponownie podsmaż aż nabiorą miękkości.
Etap 5
Podsmaż mięso w woku do zrumienienia.
Etap 6
Wszystkie podsmażone składniki wsyp do woka, zmieszaj dokładnie i przesmaż przez chwilę. Przypraw solą do smaku.
Źródło przepisu
https://www.meishij.net/zuofa/shourouhuiyaoguo.html
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka