• Smażona wieprzowina z orzechami nerkowca po chińsku

    Prosty przepis dla wszystkich miłośników kuchni chińskiej — łatwe w przyrządzeniu i niewymagające wielu składników smażone mięso wieprzowe z orzechami nerkowca.

    Składniki

    porcja: 2 osoby

    • - 100 g orzechów nerkowca
    • - 100 g mięsa wieprzowego
    • - 1 marchewka
    • - 1 ogórek
    • - sól
    • - olej do smażenia

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe
    Przygotowanie: 5 minut
    Gotowanie: 10 minut
    Całkowity czas: 15 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Pokrój mięso w grubszą kostkę

    Etap 2

    Pokrojony w kostkę ogórka i marchewkę.

    Etap 3

    Rozgrzej olej w woku, wsyp orzechy nerkowca i podsmaż je kilka minut aż lekko się zrumienią. Następnie ściągnij orzechy z patelni.

    Etap 4

    Do woka wrzuć marchewkę i ogórka i ponownie podsmaż aż nabiorą miękkości.

    Etap 5

    Podsmaż mięso w woku do zrumienienia.

    Etap 6

    Wszystkie podsmażone składniki wsyp do woka, zmieszaj dokładnie i przesmaż przez chwilę. Przypraw solą do smaku.

    Źródło przepisu

    https://www.meishij.net/zuofa/shourouhuiyaoguo.html

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć