• Daktyle w boczku

    Trudno znaleźć prostszy i smaczniejszy przepis na przekąskę niż ten. Tylko 3 składniki sprawiają, że daktyle w boczku są gotowe w mgnieniu oka!

    Składniki

    Porcja: 4 osoby

    • - 250 g daktyli
    • - 8 plasterków boczku

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Bardzo łatwe 
    Przygotowanie: 10 minut 
    Pieczenie: 10 minut 
    Całkowity czas: 20 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Każdy daktyl owinąć plastrem boczku i nadziać na dowolny szpikulec.

    Etap 2

    Piec w piekarniku 5 - 10 minut do momentu, aż boczek lekko się zarumieni.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_dattes-au-bacon_13363.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć