• Ryż basmati z boczkiem

    Proste danie z ryżu, doskonałe na kolację lub szybki obiad.

    Składniki

    Porcja: 2 osoby

    • - 1 woreczek ryżu basmati
    • - 200 g boczku pokrojonego w słupki
    • - 1 łyżeczka imbiru
    • - 1 łyżeczka musztardy
    • - 1 łyżeczka kurkumy

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 10 minut 
    Gotowanie: 10 minut 
    Całkowity czas: 20 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Ryż razem z kurkumą gotować w garnku we wrzącej wodzie przez 6 minut.

    Etap 2

    Na patelni smażyć boczek z imbirem, również przez 6 minut (mieszać szybko i przez cały czas).

    Etap 3

    Odsączyć ryż.

    Etap 4

    Wymieszać ryż z boczkiem i musztardą. Gotowe!

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_riz-basmati-aux-lardons_343290.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć