Proste danie z ryżu, doskonałe na kolację lub szybki obiad.
Składniki
Porcja: 2 osoby
- - 1 woreczek ryżu basmati
- - 200 g boczku pokrojonego w słupki
- - 1 łyżeczka imbiru
- - 1 łyżeczka musztardy
- - 1 łyżeczka kurkumy
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 10 minut
Całkowity czas: 20 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Ryż razem z kurkumą gotować w garnku we wrzącej wodzie przez 6 minut.
Etap 2
Na patelni smażyć boczek z imbirem, również przez 6 minut (mieszać szybko i przez cały czas).
Etap 3
Odsączyć ryż.
Etap 4
Wymieszać ryż z boczkiem i musztardą. Gotowe!
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_riz-basmati-aux-lardons_343290.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka