Idealna alternatywa dla zwykłych naleśników. Naleśniki z mąką kasztanową nie kruszą się, nie łamią - są takie jakie powinny być.
Składniki
Porcja: 4 osoby
- - 250 g mąka kasztanowa
- - 100 g mąki pszennej
- - 4 jajka
- - 500 ml mleka
- - 1 łyżka oleju lub oliwy
- - sól
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 15 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Wymieszać mąkę kasztanową i pszenną. W mące zrobić dołek, do którego należy wbijać po kolei jajka. Dodawać stopniowo olej, sól i mleko, aż ciasto będzie odpowiednio lejące.
Etap 2
Zostawić ciasto na co najmniej 1 godzinę i dodać trochę wody, jeśli wydaje się zbyt gęste.
Etap 3
Smażyć na wysmarowanej tłuszczem patelni do naleśników.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_crepes-a-la-farine-de-chataigne_20707.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka