• Naleśniki z dodatkiem mąki kasztanowej

    Idealna alternatywa dla zwykłych naleśników. Naleśniki z mąką kasztanową nie kruszą się, nie łamią - są takie jakie powinny być.

    Składniki

    Porcja: 4 osoby

    • - 250 g mąka kasztanowa
    • - 100 g mąki pszennej
    • - 4 jajka
    • - 500 ml mleka
    • - 1 łyżka oleju lub oliwy
    • - sól

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 15 minut 

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Wymieszać mąkę kasztanową i pszenną. W mące zrobić dołek, do którego należy wbijać po kolei jajka. Dodawać stopniowo olej, sól i mleko, aż ciasto będzie odpowiednio lejące.

    Etap 2

    Zostawić ciasto na co najmniej 1 godzinę i dodać trochę wody, jeśli wydaje się zbyt gęste.

    Etap 3

    Smażyć na wysmarowanej tłuszczem patelni do naleśników.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_crepes-a-la-farine-de-chataigne_20707.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć