Indyk z morelami - przepis na bardzo smaczny i stosunkowo lekki obiad
Składniki
porcja: 6 osób
- - 6 kotlecików z indyka
- - 1 opakowanie serka z czosnkiem i ziołami (250 ml)
- - 1 jogurt lub biały serek 0 %
- - 1 szalotka
- - 250 g pieczarek
- - 10 suszonych moreli
- - 2 klementynki (lub 1 pomarańcza)
- - 2 marchewki
- - pieprz
- - sól
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 30 minut
Gotowanie: 30 minut
Całkowity czas: 1 godzina
Etapy przygotowania
Etap 1
W garnku podsmażyć na maśle kotleciki indyka.
Etap 2
Wyjąć je, a następnie w tym samym garnku podsmażyć posiekaną szalotkę.
Etap 3
Do szalotki dodać pokrojone w plastry pieczarki.
Etap 4
Pokroić marchew w talarki i wrzucić do garnka.
Etap 5
Z powrotem dodać kotleciki z indyka.
Etap 6
Dodać jogurt lub biały serek 0%, a następnie serek z czosnkiem i ziołami.
Etap 7
Na koniec dodać suszone morele i klementynki, sól i pieprz do smaku.
Etap 8
Gotować na wolnym ogniu przez 20 - 25 minut (do momentu, aż mięso i marchewka będą miękkie).
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_emince-de-dinde-abricots-secs_232298.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka