• Indyk z suszonymi morelami

    Indyk z morelami - przepis na bardzo smaczny i stosunkowo lekki obiad

    Składniki

    porcja: 6 osób

    • - 6 kotlecików z indyka
    • - 1 opakowanie serka z czosnkiem i ziołami (250 ml)
    • - 1 jogurt lub biały serek 0 %
    • - 1 szalotka
    • - 250 g pieczarek
    • - 10 suszonych moreli
    • - 2 klementynki (lub 1 pomarańcza)
    • - 2 marchewki
    • - pieprz
    • - sól

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 30 minut
    Gotowanie: 30 minut
    Całkowity czas: 1 godzina

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    W garnku podsmażyć na maśle kotleciki indyka.

    Etap 2

    Wyjąć je, a następnie w tym samym garnku podsmażyć posiekaną szalotkę.

    Etap 3

    Do szalotki dodać pokrojone w plastry pieczarki.

    Etap 4

    Pokroić marchew w talarki i wrzucić do garnka.

    Etap 5

    Z powrotem dodać kotleciki z indyka.

    Etap 6

    Dodać jogurt lub biały serek 0%, a następnie serek z czosnkiem i ziołami.

    Etap 7

    Na koniec dodać suszone morele i klementynki, sól i pieprz do smaku.

    Etap 8

    Gotować na wolnym ogniu przez 20 - 25 minut (do momentu, aż mięso i marchewka będą miękkie). 

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_emince-de-dinde-abricots-secs_232298.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć