Delikatny, mleczno-jajeczny deser z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Absolutnie przepyszny i pozostający w pamięci.
Składniki
Porcja: 6 osób
- - 4 jajka
- - 150 g mąki z ciecierzycy
- - 1 mała szklanka oliwy z oliwek
- - 250 ml mleka
- - pokrojone na kawałki suszone pomidory
- - świeży tymianek
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 30 minut
Całkowity czas: 50 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Ubić jajka i wymieszać z mąką z ciecierzycy, następnie dodać szklankę oliwy z oliwek i mleko, pokrojone na małe kawałki suszone pomidory i posiekany tymianek.
Etap 2
Zapiekać w niewielkich kokilkach przez około 30 minut w temperaturze 150°C (termostat 5).
Wskazówka:
Podawać z sałatą.
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_flan-a-la-farine-de-pois-chiches_38449.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka