• Flan z mąką z ciecierzycy

    Delikatny, mleczno-jajeczny deser z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Absolutnie przepyszny i pozostający w pamięci.

    Składniki

    Porcja: 6 osób

    • - 4 jajka
    • - 150 g mąki z ciecierzycy
    • - 1 mała szklanka oliwy z oliwek
    • - 250 ml mleka
    • - pokrojone na kawałki suszone pomidory
    • - świeży tymianek

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 20 minut 
    Pieczenie: 30 minut 
    Całkowity czas: 50 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Ubić jajka i wymieszać z mąką z ciecierzycy, następnie dodać szklankę oliwy z oliwek i mleko, pokrojone na małe kawałki suszone pomidory i posiekany tymianek.

    Etap 2

    Zapiekać w niewielkich kokilkach przez około 30 minut w temperaturze 150°C (termostat 5).

    Wskazówka:

    Podawać z sałatą.

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_flan-a-la-farine-de-pois-chiches_38449.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć