Sałatki to jedna z tych rzeczy, które kochamy najbardziej na świece. Jeśli również należysz do tych osób, koniecznie wypróbuj ten przepis
Składniki
porcja: 4 osoby
- - 1 szklanka komosy ryżowej
- - 1/2 ogórka świeżego
- - 2 pomidory
- - 20 listków świeżej mięty
- - 1 szalotka
- - oliwa
- - sok z cytryny
- - sól
Przygotowanie
Czas
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 50 minut
Całkowity czas: 60 minut
Etapy przygotowania
Etap 1
Gotować komosę przez 15 minut we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu schłodzić, opłukać zimną wodą i pozostawić do wyschnięcia w durszlaku lub sitku.
Etap 2
Podczas gotowania komosy przepłukać pomidory, usunąć nasiona i sok, a następnie pokroić w bardzo małe kostki.
Etap 3
Połówkę ogórka obrać, usunąć nasiona i pokroić w bardzo małą kostkę. Drobno posiekać miętę i szalotkę.
Etap 4
Wymieszać wszystkie warzywa z zimną komosą. Doprawić sokiem z cytryny, solą i oliwą z oliwek!
Źródło przepisu
https://www.marmiton.org/recettes/recette_salade-de-quinoa_29581.aspx
Polecane produkty
Dodaj wszystkie produkty do koszyka