• Letnia sałatka z komosy ryżowej

    Sałatki to jedna z tych rzeczy, które kochamy najbardziej na świece. Jeśli również należysz do tych osób, koniecznie wypróbuj ten przepis

    Składniki

    porcja: 4 osoby

    • - 1 szklanka komosy ryżowej
    • - 1/2 ogórka świeżego
    • - 2 pomidory
    • - 20 listków świeżej mięty
    • - 1 szalotka
    • - oliwa
    • - sok z cytryny
    • - sól

    Przygotowanie

    Czas

    Poziom trudności: Łatwe 
    Przygotowanie: 10 minut 
    Gotowanie: 50 minut 
    Całkowity czas: 60 minut

    Etapy przygotowania

    Etap 1

    Gotować komosę przez 15 minut we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu schłodzić, opłukać zimną wodą i pozostawić do wyschnięcia w durszlaku lub sitku.

    Etap 2

    Podczas gotowania komosy przepłukać pomidory, usunąć nasiona i sok, a następnie pokroić w bardzo małe kostki.

    Etap 3

    Połówkę ogórka obrać, usunąć nasiona i pokroić w bardzo małą kostkę. Drobno posiekać miętę i szalotkę.

    Etap 4

    Wymieszać wszystkie warzywa z zimną komosą. Doprawić sokiem z cytryny, solą i oliwą z oliwek!

    Źródło przepisu

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_salade-de-quinoa_29581.aspx

    Polecane produkty

    Dodaj wszystkie produkty do koszyka

Wróć